Kendi dondurmanı Kendin YAP :)

Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde canım öyle bir dondurma çekti ki sormayın :)
Bir yemek sitesi tarafından verilen bu tarifle elimizde bulunan malzemelerle evde kendi dondurmamızı yapabileceğiz. Uygulamak ve lezzetin tadına varmak isteyen olursa mutlaka bu tarifi yapsın ve hem kendinize hemde sevdiklerinize ikram edin.


İşte tarif:



VANİLYALI DONDURMA
4 kişilik


Malzemeler:
2 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı vanilya

4 yumurta sarısı

1 su bardağı tozşeker

200 gr süt kreması


Hazırlanışı:2 bardak sütü çelik tencereye alın. Vanilyayı ilave edip orta ateşte karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşten alıp 15 dakika dinlendirin.Sütü tel süzgeçten geçirerek ayrı bir kaba dökün. Sütü boşalttığınız tencereye 4 yumurta sarısı ve toz şekeri alıp el mikseri ile hızlı hızlı çırpın.Ilık sütü yumurtalı karışıma azar azar dökerek sürekli karıştırın. Tencereyi içi su dolu başka bir kabın içine oturtup (benmari usulü) kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynatmamaya özen gösterin, krema kıvamına gelinceye kadar 10-15 dakika pişirin.Krema, kaşığa yapışmaya başlayınca ayrı bir kaba döküp soğumaya bırakın. Üzerinin kaymak tutmaması ve pürüzsüz bir krema kıvamında olması için arada bir karıştırın.200 gr süt kremasını ayrı bir kasede hafifçe çırpın. Hazırladığınız soğuk kremaya azar azar dökerek karıştırıp yedirin. Üzerini kapatıp buzlukta donuncaya kadar bekletin. Karışımı derin bir cam kalıba alın ve üzerini alüminyum folyo ile örtün. Buzlukta 20 dakika daha bekletin. Karışım, biraz toparlamaya başladığı zaman buzluktan çıkarıp mikserle birkaç saniye çırpın. Üzerini alüminyum folyo ile örtün. Buzlukta 20 dakika daha bekletin. Tekrar çıkarıp mikserle çırpın. Dondurma kıvamına gelene kadar bu çırpma işlemini tekrarlayın.Hazırladığınız dondurmayı alüminyum saklama kaplarına alıp ağzını sıkıca kapatın ve servis yapıncaya kadar buzlukta bekletin.

DONDURMA ÇEŞİTLERİ


Dondurmayı her çeşit meyve, kuru yemiş ve fıstık ile hazırlayabilirsiniz. Yukarıdaki vanilyalı tarife dilediğiniz malzemeyi ilave ederek değişik lezzette dondurmalar elde edebilirsiniz. İlave edeceğiniz malzeme miktarını damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz. Fındıklı dondurma 3 çorba kaşığı ince çekilmiş fındık ve 2 çorba kaşığı süt kremasını mikserle çırpın, krema kıvamındaki vanilyalı dondurmaya ekleyin. Kahveli dondurma Birkaç çorba kaşığı neskafeyi ılık suda eritip krema kıvamındaki vanilyalı dondurmaya ilave edip iyice karıştırın. Çikolatalı dondurma 2-3 çorba kaşığı kakaoyu topaklanmaması için tel süzgeçten eleyerek sıcak kremaya ekleyin ve iyice karıştırın. Şık bir sunum için Dondurmayı servis yapmadan 10 dakika önce buzluktan çıkarıp hafifçe yumuşamasını bekleyin. Dondurma kaşığını soğuk suya batırıp çıkarın ve dondurmayı kuplara paylaştırın.Meyvelerle ve nane yapraklarıyla süsleyip hemen servis yapın.

Yorumlar