Öylesine...


Y
YAALLNNIIZZLLIIKK

Hani dünyanın sonu gelmişçesine herşey üstüne gelir ya,

Hani ruhunuz daralır, duvarlar üstünüze üstünüze düşer gibi olur ya...

İşte böyle bir anı yaşadığında gözyaşlarını tutamazsın, sel olur akar inceden inceye.

Etrafındaki insanlar sana bakar durur, ne olduğunu ve ne hale geldiğine acınır bir bakışla bakar, süzer seni baştan sona. Sen yine tek başınasındır, herşeyinle yaşadıklarının tam ortasındasındır. Sana karşın söylenen her söz, yüreğine bir bıçak yarası daha açarcasına kanatır, kanatır acını kat kat arttırır. Ruhun ızdırap çeker keskin bakışların gölgesinde gizli her bir düşünceyle. Kalakalırsın kendinle başbaşa, Ağlasam mı? Gülsem mi? Ne yapsam ? diye durursun. Acınılacak bir durumun yoktur aslında, ama yüreğin acılar içinde kıvranır, kaçmak için bir yol,küçük bir delik arar kaçıp kurtulmaya.. Tüm yaşanılanlardan sıyrılmaya, mutlu bakışların ve güzelliklerin olduğu pembe sıcak rüyalara... Sevgin dünyalara bedel olsada karamsarlık kara bir gölge gibidir her bir zerreciğinin peşinde. Sen kaçarsın o kovalar. Her ne kadar bu kovalamacadan bıkmış, usanmış olsanda, kaderinin bir yazgısı olduğunu düşündükçe umutsuzluğun Göbek adın olduğunun farkına varırsın.

Bazen ruhun çıldırır, bazende yüreğin yerinden çıkarcasına heyecanlanır. Kimi zaman sevdiklerin bir kanadını incitir, kimi zamanda kanayan yaranı bir jilet darbesiyle daha da derinleştirir.
Kim saracak bu yaraları? Kim sevecek incinen kanatlarını? Buhranlı bir zamanında sürüklenip gidecekmiyiz geleceğin bilinmeyen yarınlarına? Ne olacağından, ne biteceğinden habersiz karanlık bir odada ışığın yanmasını ve bir mumun alev almasını mı bekliyeceğiz?

Ey Hayat (!)

Göster artık gerçek yüzünü(!) Dindir artık kırbaçlayan zamanın kamçısını. Ruhuma verdiğin acıyı hafiflet, ya tamamen bitir yada YOK ET...

Yorumlar

  1. Sezen AKSU'nun en sevdiğim şarkısıdır Gidemem.Orda şöyle der;Bazen daha fazladır herşey,bir eşikten atlar insan.Yüzüne bakmak istemez yaşamın,o kadar azalmıştır ki anlam..

    Çok güzel bir yazı almış,yüreğine sağlık Fatih :)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim şevval o yazıyı yazarken cidden pek iyi değildim ve o yazı parmaklarımdan aktı gitti. Hakikaten Sezen Aksu'ya söylenecek hiç bir söz yok. O yaptığı şarkılarıyla ve kattığı güzel yorumlarıyla büyük bir hayran kitlesine sahip olan Sezen Aksu mükemmel bir insan. Bende severek dinliyorum hayranıyım. Çok güzelde ifade etmiş yazdığın dizede; "Bazen daha fazladır herşey,bir eşikten atlar insan.Yüzüne bakmak istemez yaşamın,o kadar azalmıştır ki anlam.."

    Umarım o gün yaşadığım anı tekrar yaşamam. Aman..herneyse. Hayat deva m ediyor ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Sende karala bişeyler ☺