Özgün yazı yazmak ne kadar zor?


Kişisel blogların çoğunluğunda, daha doğrusu tamamında "Özgün İçerik" konusunun ne derece ciddi olduğunu hepimiz biliyoruz. Yani belli bir kesime hitap etmek için, yazdığın kelimelere önem veren insanları bir araya getirmek için, adresine girmeleri için onlara birer fırsat verebilmen için olmazsa olmazın arasında en ağır basanı Özgün İçerik konusudur.  Tamam bu konuda bende hem fikirim.

ödünÇalma işinden iyi anlayan biri
Sağdan soldan afaroz edilen yazılar, görseller, çeşitli çalışma materyalleri elbetteki bunlar doğru olmayan ve olmaması gereken ödünÇalma girişimleri.

Bunun yanında şu da var. Özgün İçeriği oluşturabilmen için birşeyler yaşaman lazım değil mi? Günlük hayatta bir çoğumuzun başından geçen olaylar özgün olarak içinden geldiği gibi yaşadıklarını yazmak, blogunda yayınlamak adına gerekli doneler olabilir ancak herkesin hayatında bu tür değişiklikler, aksiyon, macera yada ne bileyim anlatılarak okunulası bir kurguya dönüşecek hikayelerimiz yok. Şimdi diyeceksiniz ki, bu sadece hayatında yaşadıklarınla ilgi olmak zorunda değil. Özgün içerik sadece yaşantını yansıtan noktalarla oluşturulmuş bir yapı değil farkındayım. Hayatında karşılaştığın sorunları, ilginçlikleri buna karşın yaptıklarını yazabilirsiniz ama herkeste bu olay aynı yönde işlemiyor. Sistem her insanda farklı işliyor. Bu yazıyı yazmamın asıl sebebi özgün içerikten yeterince beslenemeyen, hatta  tabir - i caizse "İğne İpliğe" dönmüş durumda bir blog içindir. Her seferinde karşı karşıya kaldığım bu boş beyaz sayfada yeni bir şeyler çıkmadan kapatıyorum defteri. Tozlu yerine tekrar koyuyorum. Yeni şeyler üretmek, yeni insanların ilgisini çekmek elbette bir çok blogger'ı mutlu eder. Fakat bu mutluluğa ne kadar sahip olabildim o konuda emin değilim. Hatta bu yazının bile okunup okunmadığından bile emin değilim. Eğer okuyan birileri varsa bu karanlık yolda yürürken ışık olacak cümlelerinize ihtiyacım olduğunu belirtmek isterim. Umarım beni anlıyorsunuzdur.
Yeni şeyler üretmek için bir çok araştırmada bulundum. İyi olduğun konularda bilgiler verebilir, tecrübelerini paylaşabilir karşılaştığın sorunlara yönelik çözüm yollarını aynı sorunla karşılaşanlara çözüm yolu sunarak yardımcı olabilirsin diyeceksiniz. Anlıyorum bende farkındayım bunlarında yapılabileceğinin, yazılabileceğinin ancak, kimi zaman tıkanırya insan, üretemez olur ne yapacağını bilemez işte tamda bu kelimeler beni ifade ediyor gibi. 

Bir önceki yazımı ne kadar uzun yazdığımı görmüşsünüzdür. Sayfalarca yazabilirim aklımdan geçenleri, yaşanılanları kelimelere dökerek birebir anlatmakta kimi zaman keyif verir insana. Sıkılmadan keyifle yazdım yazımı, ama işte bunu her gün ya da haftada bir yapamıyorum, meydana gelen, oluşan ortaya çıkan yeni, farklı şeyler olmadıkça da sanırım özgün içeriğin yakınında bile olamayacağım gibi...

Kalın sağlıcakla... 

Yorumlar

Yorum Gönder

Sende karala bişeyler ☺