İSTEMEK.. YALNIZCA İSTEMEK YETERLİ





Yalnızca istekli olmak yeterli. Her ne olursa olsun her işte aynı kararlılığı verdiğimiz sürece başarılı olacağımız kesin. Sadece kararlı vede istikrarlı olmak gerek. Düşünmek.. düşünmek o kadar basit bir olay ki karar ve isteğin ağırlığı bastırmadığı sürece sadece kafamızın içinde dolaşan şarkıların birer notaları gibi tek başlarına bir anlam ifade etmeyen notalar gibi.. İstek, karar ve azimle birlikte hayatımızın, çabalarımızın sonucunda ne kadarda güzel noktalara geleceğimizi hayretler içerisinde izleyeceksiniz. Bunları neden mi anlatıyorum? Bir azmin, bir kararın, bir istikrarın meyvasını, sonucuna günden güne yaklaştığım için anlatıyorum. Yaklaşık olarak 5 ay öncesi vermiş olduğum kararımın devamında bu gün itibariyle 32 kilo vermiş bulunmaktayım. "Bu kadar yazı sadece Kilo Verdiğini anlatmak içinmiydi? diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Evet bu kadar uzun uzun anlatılan cümleler Kilo verme savaşının minik hikayesine başlangıç gibi oldu.





Az evvelde bahsettiğim gibi yaklaşık olarak 5 aylık bir sürenin neticesinde 124 kilo gibi 3 haneli rakamdan 92.8 gibi 2,2 hanelik rakama inmiş bulunmaktayım:)



Bunu nasıl mı yaptım?




Biraz tedirginlik, biraz da kararsızlık arasında vede aceleyle verilmiş bir kararla başladım programa. Diyetisyen gözetiminde 32 kg.lık bir yükü sırtımdan(bacak, göbek, kol bel vb.), atmış bulunmaktayım.


Yapmanız gereken tek şey, tamamen kafaya koymak ve kararlı bir şekilde yapman gerekenleri uygulamak. Düzensiz beslenmenin bir sonucu olan kilo problemi, düzenli bir beslenme programı ile düzeltilebilecek kadar basit bir sorun. Yediklerinize dikkat ederek vede günde sadece 3 öğün yemekle kendinizi doyurmayarak sağlıklı kilo verebilir istediğiniz kiloya inebilirsiniz. Sadece günde 6 öğünlük yemek programını uygulamak, bolca su içmek, ana öğünlerin 10 dk. öncesi 2 bardak ve yemekten yarım saat sonrası 2 bardak olarak 2 lt. su tüketimi yapılması gerekmekte. Aynı zamanda düzenli yürüyüş yada spor(egzersiz türü olabilir. mekik, şınav yada ona benzer egzersiz hareketleri). Metabolizmanın hızlanması için yürüyüş mutlaka gerekli. Yoksa yavaş metabolizma ile kilo vermek hem zor geriye almaksa çok kolay. Eğer sizde dikkat ederseniz mutlaka verirsiniz. Bol sağlıklı günler..

Yorumlar