Programsız YouTube'dan Kolayca Video Indirelim!

Tüm ülkelerde büyük bir ilgi ile ziyaret edilen video paylaşım ağı olan YouTube, günlük video izlenim sayısı 4 milyara ulaştı. Her gün milyonlarca kullanıcıya hizmet veren bu video portalında izlediğiniz ve hoşunuza giden videoları bilgisayarınıza indirmeniz gerektiğinin farkındayım. Kimimiz öğrenci ve bir ödevi gereği bu videoya erişmesi gerek kimimizse sevilen, hoşunuza giden bir videoya her an yanınızda olmasını, arşivinize eklemek istediğinizi biliyorum. Ancak bunu nasıl yapmanız gerektiği konusunda hiç bir fikriniz yoksa birazdan tavsiye edeceğim eklenti ile izlediğiniz hemen hemen tüm videoları, youtube hariç bir çok sitelerde izlediğiniz videoları kolaylıkla indirebileceksiniz.
 
Bunun için sistemimize yüklememiz gerekenler;

  • Firefox isimli Web Tarayıcısı
  • Firefox'un Download Helper isimli eklentisi
Sisteminizde Firefox web tarayıcısı yoksa buradan son sürümünü indirerek kurabilirsiniz. 

Kurulum sonrasında ise video indirme eklenrtimiz olan, Download Helper isimli eklentimizi buraya tıklayarak kuruyoruz.

Kurulumda hata yapma, yanlışlık yaparak sisteme zarar verebileceğinizi asla düşünmeyin. Oldukça basit bir işlem. Hem sisteminize sorun oluşturacak bir eklenti değil bu. Sadece Firefox tarayıcınızda çalışan bir eklenti. 


Ekranınıza bu şekilde yükleme penceresi gelecek ve yükleye basacaksınız. Yükleme sonunda tarayıcınızı yeniden başlatmanız için Yeniden Başlat butonu çıkacak ona basrak yeniden başlatın tarayıcınızı. Daha sonra YouTube'a girerek herhangi bir video açın. 


Üstte resimde de görüldüğü gibi MaviSarıKırmızı toplar dönmeye başlar ve yanındaki aşağı ok tuşuına basarak alta çıkan videoismi. flv, mp4, mp3, mov gibi uzantılı videoları tıklayarak indirebilirsiniz. Videoları dönüştürme gibi özelliği de var programın ancak ücretli sürümde o özellik aktif olmakta. Onun için çevirme işlemini farklı programla yapmanız gerekmektedir.

Bir çok video ve mp3 ü indirebilmemiz için eklentimizi tarayıcımıza başarıyla entegre ettik ve dilediğimiz gibi kullanabiliriz...

Yorumlar