Ücretsiz Gitar Akord Programı - AP Guitar Tuner 1.02



Müziğe karşı ilgisi olanların ve gitar çalmaktan büyük bir zevk alanların gitarlarını akord etme konusunda çektikleri sıkıntıyı hafifletecek ücretsiz bir akord programını sizlerle paylaşıyorum.

Kullanımı oldukça basit olan bu akord programını bir kaç adımda gitarınızı akord edebileceksiniz.


Aşağıdaki programın görüntüsündeki gibi sol altta yazan
- E (Kalın Mi 6. Tel)
- A (La - 5. Tel )
....

Ortada bulunan ibre +00% e gelene kadar teli çevirerek akordu yapıyorz. Dikkat edilecek husus sol altta yer alan yani Mi (Kalın) - La - Re - Sol - Si -Mi (ince)  harflerin ortada sol üstte C (DO) notasında görene kadar akord ediniz. Az çok akordu varsa zaten o notayı görürsünüz programda sadece yapmanız gereken tam ortada olana kadar sıkıp gevşetmek...

NOT:Windows işletim sisteminin yanı sıra Linux işletim sisteminde Wine yardımıyla da kullanılabilmekte. Ubuntu 12.04 LTS sürümünde test edildi. Çalışıyor...





PitchPerfect Guitar Tuner

Bir başka alternatif akort etme programı olarak PitchPerfect Guitar Tuner programını önerebilirim. Alışılagelmiş ap guitar tuner arayüzüne sahip olmasa da windows 8 desteği olduğu belirtiliyor. Umarım işinize yarar. Bu arada küçük bir ayar işlemi gerekli, Options a girerek Sound imput device bölümünden mikrofonu seçin seçili halde olmazsa gitarınızın sesini duymak yerine size hoparlörden kulağınızla akort edebilmeniz için sabit düz mi la re sol si mi tellerinin seslerini vermekte. Buna dikkat edin derim..



NOT: Windows 8, 8.1 32-64 bit sürümlerinde deneme fırsatım malesef yok ancak yazılımın kendi sitesindeki bilgiye dayanarak Windows 8 de çalıştığı bilgisini yazdım.





Yorumlar

  1. ındırdım program calısmıyor

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Faruk bey, kullanmış olduğunuz işletim sistemini ve sürümünü öğrenebilirmiyim? Zira eğer windows 7 kullanıyorsanız 32 bit yada 64 bit sistemlerde program farklılık gösterebilir çalışmayabilir. Hangi sistemi ve sürümünü kullanıyorsanız size daha iyi yardımcı olabilirim.
    1672 defa indirilmiş programda herhangi sorunu olan kullanıcılardan geri bildirim almadım. Programda sorun olacağını sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  3. daha önce xp de kullanıyordum harika çalışıyordu şimdi win 8.1 64 bit işletim sistemim var ama çalışmıyor yadım bekliyorum pls.

    YanıtlaSil
  4. Levent hocam, ap tuner programının bildiğim kadarıyla windows 8 desteği yok. Programı yazan Joseph Broms dayıya bi mail shootladım ondan gelecek cevabı merakla ve heyecanla bekliyorum. cevabını buradan yayınlarım. Ancak ap tuner alternatifi olarak tabi onun kadar olamasada muadili olarak yazıma eklediğim programı deneyebilirsiniz. oradaki ayarlamayı yaptıktan sonra gitardaki tellere göre akordunuzu rahatlıkla yapabilirsiniz. Umarım işinizi görür.. Kolay gelsin...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Sende karala bişeyler ☺