PcMaps'den ikinci mim



Kısa süre önce tanışma fırsatı bulduğum PcMaps'in güzide admini sevgili Meral mimi yapıştırmış alnıma eee bende boş durmadan karşılık verivereyim dedim. 

1-Müzik denildiğinde aklınıza gelen tek kelime
Mutlulukla mus’un birleşimi. Musmutlu oluşumun resmidir müzikle buluştuğum an. Aynı zamanda içindeyim müziğin amatörde olsa iç içeyim..

2)Hiç müzikten bıktığınız oldu mu? Veya dinlemeye ara verdiğiniz?
Hatırlamıyorum ama defalarca aynı albümü dinlediğimde özellikle yeni çıkan hoşuma giden albümler zamanla bayıyor ve dinlemek istemiyor insan ancak o zaman olmuştur. Ama genel olarak bıktığımı söyleyemem aksine müziğe aşık birisiyim.

3)Hayatınız boyunca hayranı olduğunuz bir ses sanatçısı oldu mu? Posterlerini odanıza astığınız fan dediğimiz türden yani?
Poster konusu bence ailenin tutumuna göre değişir. Kimi aile hoşuna gitmediği şeylerin duvara asılarak boyanın kalkmasını istemez o yüzden astırtmaz ve çocuğunda asmasına engel olur bir nevi. Bizdede aynı bu durum vardı o yüzden hiç poster asmadım ancak hayranı olduğum pek çok sanatçı var tek tek yazmak zor olur..

4)Kitap okurken müzik dinler misiniz?
Kitap okurken müzik dinlediğim oldu ama pek etkili olmuyor konudan kopmaya ve konsantrasyonu bozmaya sebep oluyor tabi bu her insanda farklı olabilir kanısındayım. Adam fawer’in kitaplarını soluksuzca bitirdiğimi söylerken yolda yürüyerekte okuduğumuda belirtmek isterim.

5)Çok klasik ama yine de sormak istiyorum. Sizin türünüz hangisi?
Arabesk ve oyun havalarından acayip nefret ederim. Onun dışında kulağıma hoş gelen bi çok türü sevebilirim. Belli seçiciliğim yoktur. :)

6)Asla dinlemem dediğiniz bir tarz var mı?
Arabesk ve oyun havası.(zorda kaldığımda mecburen dinlemeye devam ediyorum)

7)Size bir şarkıcı olsanız kim olmak isterdiniz desem?
Jehan barburun erkek versiyonu olursa bende aynısını seçerdim sesi inanılmaz hoşuma giden bi sanatçı. Bayılmamak elde değil. Dinle sende seveceksin!

8)İmkanınız olsa ülkemizde müzikle ilgili neyi veya neleri değiştirmek isterdiniz?
Müziği küçük yaştan çocuklara sevdirilmesi taraftarıyım. Yani yeteneği varsa yada keşfedilmeyi bekliyorsa bunu mutlaka yapmak gerek. Geç kalındığında küçük yaşta nazaran öğrenme konusu dahada zora girmekte. O nedenle küçükken enstrüman çalmaları yönünde teşvikte bulunulması kanaatindeyim. Yeteneği varsa güzel sanatlar lisesinde yeteneğini geliştirilmesine vesile olunması gerek.

10)TV lerde bol bol yayınlanan Talk Show programları hakkında ne düşünüyorsunuz? Özellikle sunucusunun ses sanatçısı olduğu programlardan bahsediyorum.
Ses sanatçılarının sunduğu programlar reyting konusunda hangi noktalardadırlar bilmiyorum ama her kanala 1 ses sanatçısı programla çıkarsa artık insanın midesini bulandıracak noktaya getirdiği için dozunda bırakın be kuzum. Zorlamayın artık bu milleti ve sinirlerini sınamayın derim. Hadi biraz söz dinleyin artık!!!

11)Kim şarkı söylemesin sorusuna vereceğiniz ilk isim kim olur?
Ajdar favorimdir. Onun yerini başkası alamaz.


Yorumlar